Lahden konservatorion oopperastudio esittää oopperan nimeltä Hannu ja Kerttu -unta, harhaa vai jotakin muuta?. Teos pohjautuu Grimmin satuklassikkoon Hannu ja Kerttu ja musiikin on säveltänyt Engelberth Humberdinck. Oopperan ensiesitys oli 1983 Weimarissa Saksassa. Alkuperäisen libreton on kirjoittanut Adelheid Wette.

Oopperastudion esityksen ovat käsikirjoittaneet oopperastudiolaiset yhdessä oopperastudion opettajien kanssa pohjautuen alkuperäiseen satuun. Teos käsittelee sisarussuhdetta, erilaisten päihdyttävien aineiden houkutuksia, vanhempien suhdetta lapsiin sekä hyvän ja pahan rajapintoja.
Esiintyjät ovat konservatoriomme ammatillisen koulutuksen klassisen linjan opiskelijoita. Teoksen ohjaa Mari Karjalainen sekä vastaa musiikin harjoittamisesta yhdessä pianisti Marjaana Merikannon kanssa. Flyygelin äärellä vuorottelee ammatillisia opiskelijoita sekä opettajamme, pianisti Marjaana Merikanto.

Teos lauletaan saksaksi ja tarinaa kuljettavat suomenkielisest puherepliikit.

Säveltäjä: Engelbert Humberdinck (ensiesitys 1983, Weimar, Saksa)
Alkuperäinen libretto: Adelheid Wette
Kohdeyleisö :koululaiset (6-luokkaisista ylöspäin), lukiolaiset, opiskelijat, nuoret aikuiset ja perheet.
Toivomme erityisesti, että esitys löytää yleisön Lahden ja lähikuntien koulujen oppilaista ja opiskelijoista, ja että kouluista myös kuraattorit ja koulupsykologit voivat osallistua kokemuksen purkuun yleisön kanssa omissa oppilaitoksissaan.
Olisimme iloisia, jos päihdevalistusta ja -huoltoa tekevät paikallistoimijat voisivat lähteä mukaan joko yleisöhankinnassa tai muulla haluamallaan tavoin tukea projektia.
Näytöksiin on vapaa pääsy.

Vapaa pääsy

Sijainti

Felix Krohn -sali

Kuvia tapahtumasta