Kuvaus

Jaakkola Inkeri

Inkeri Jaakkola aloitti musiikin opiskelun Lahden konservatoriossa ja Lahden musiikkiluokilla. Säveltapailun ja musiikinteorian opettajaksi hän valmistui Tampereen konservatoriosta vuonna 1985, ja  viulunsoiton opettajaksi  vuonna 1986. Inkeri Jaakkola jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian koulutusohjelmassa, jossa hän suoritti musiikin maisterin tutkinnon  vuonna 2009. Vuodesta 2012 lähtien Jaakkola on valmistellut väitöskirjaa musiikkianalyysin alalla.

Lahden konservatorion toimen ohella Jaakkola opettaa Sibelius-Akatemiassa säveltapailua. Hän on toiminut aktiivisesti oman alansa kehittämistehtävissä kouluttajana, luennoitsijana sekä SML:n tasosuoritusten uudistustyöryhmän jäsenenä.

Viime vuosina Inkeri Jaakkola on paneutunut myös säveltämiseen ja sovittamiseen. Hänen tuotannossaan on soolokappaleita, kamarimusiikkia sekä orkesterisävellyksiä (ks. Teosto). Teoksia ovat kustantaneet Modus Musiikki ja Sulasol.  Urban Landscapes for Full Orchestra -sävellyksen kantaesitti Sinfonia Lahti vuonna 2015 kapellimestarinaan Esa Heikkilä.

Jaakkola Inkeri