Kuvaus

Palola Juhani

Juhani Palola on opiskellut Oulussa Tatjana Pogozevan ja Pertti Sutisen johdolla, sekä Sibelius-Akatemiassa prof. Anja Ignatiuksen ja Münchenissä prof. Takaya Urakawan oppilaana. Mestarikursseilla hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Igor Bezrodnyi ja Eli Goren. Orkesterinjohtoa hän opiskeli Sveitsissä tsekkiläisen Stanislav Koudelkan johdolla.

Solistisen ensiesiintymisensä jälkeen (1968) Juhani Palola toimi useita vuosia orkesteri tehtävissä Suomessa, josta esimerkiksi Oulun Kaupunginorkesterin konserttimestarina. Hän muutti Sveitsiin vuonna 1982 ja vuodesta 1991 vuoteen 2003 saakka hän toimi Rorschachin pedagogisen korkeakoulun viulunsoiton lehtorina.

Elokuusta 2003 lähtien Palola on toiminut opettajana Lahden konservatoriossa ja vuodesta 2004 Lahden konservatorion viulunsoiton lehtorina.  Pedagogina Juhani Palola on toiminut Suomen ja Sveitsin lisäksi useissa maissa. Esiintymismatkat ovat vieneet hänet myös moniin Euroopan maihin, sekä useampia kertoja Yhdysvaltoihin. Lisäksi hän on toiminut musiikkikilpailujen tuomaristoissa mm. Sveitsissä ja Romaniassa.

Palola Juhani