Konservatorion toimintamalli perustuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja PHSOTEY:n suosituksiin ja rajoituksiin. Yhtymän voimassaolevan ohjeistuksen voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Kokoontumisrajoituksiin on tullut uusia tiukennoksia, jotka astuvat voimaan 3.12.2021.

Toimintamallimme 3.12. alkaen:

Maskit

Vetoamme, että oppilaat (12 vuotta täyttäneet), opiskelijat, koko henkilökunta ja vierailijat käyttävät maskeja konservatorion kaikissa tiloissa.

Konsertit

Emme järjestä julkisia konsertteja ja tapahtumia toistaiseksi.

Ammatilliseen opiskeluun ja harrastustoimintaa kuuluvat matineat ja Iltaklassista -konsertit sekä muutama joulukonsertti pidetään suljettuina tilaisuuksina. Niihin osallistuvat vain esiintyjät ja henkilöstö tarvittavassa määrin. Näissä tilaisuuksissa huolehditaan turvaväleistä ja niissä on voimassa vahva maskisuositus.

Mahdollisten  luokkakonserttien järjestelyt voivat vaihdella oppilasmäärästä riippuen. Opettaja tiedottaa asianosaisia.

Harrastustoiminta

• Soitto- ja laulutunnit

Yksilöopetuksena annettavat soitto- ja laulutunnit toimivat lähiopetuksena. Erityistilanteissa niiden osalta lähi- ja etäopetus voivat myös vaihdella oppilaan / oppilaan huoltajan ja opettajan keskenään sopimalla tavalla. Läsnä henkilökohtaisilla lähiopetustunneilla voi olla  opettaja ja oppilas tai opiskelija, mahdollinen säestäjä ja oppilaan huoltaja, mikäli opetustilan koko tämän turvallisesti sallii.

• Musiikin perusteet

Ryhmät ovat lähiopetuksessa.

Ammatillinen koulutus

Instrumenttiopetus toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena. Erityistilanteissa soitto- ja laulutunneilla opiskelija ja opettaja voivat myös keskinäisellä sopimuksellaan toimia hybridimallilla, etä- ja lähiopetusta vuorotellen. Ammatillisen koulutuksen teoria-aineet ja luento-opetus ovat pääosin lähiopetuksta. Poikkeuksista opettajat tiedottavat opiskelijoita itse.

Opiskelijaruokailu toimii normaalisti Hulda-ravintolassamme.

Orkesterit

Kaikki orkesterit toimivat lähiopetuksessa. Stemma- ja yhteisharjoituksia pidetään normaaliin tapaan eri saleissa.

Bändit ja yhtyeet

Bändit ja yhtyeet toimivat lähiopetuksessa.

Laulun avain –kuoro

Kuoro harjoittelee lähiopetuksessa.

Musiikkileikkikoulu:

Kaikki ryhmät toimivat lähiopetuksessa.

Päätökset ovat voimassa toistaiseksi. Teemme päivityksiä aina tilanteen muuttuessa.