Konservatorion toimintamalli perustuu PHSOTEY:n suosituksiin ja rajoituksiin. Yhtymä on 9.8. tiedottanut mm. seuraavaa:
Kaikkien ikäryhmien myös sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoimintaa kilpailuineen voidaan harjoittaa noudattaen turvaetäisyyksiä ja ohjeita turvalliseen harrastamiseen.
Lahdessa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajoitetaan sisätiloissa enintään 10 henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää, jos toimitaan THL:n terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Toimintamallimme 10.8. alkaen:

Maskit

Vetoamme, että oppilaat (12 vuotta täyttäneet), opiskelijat, koko henkilökunta ja vierailijat käyttävät maskeja konservatorion kaikissa tiloissa.

Harrastustoiminta

• Soitto- ja laulutunnit

Yksilöopetuksena annettavat soitto- ja laulutunnit toimivat lähiopetuksena. Niiden osalta lähi- ja etäopetus voivat myös vaihdella oppilaan / oppilaan huoltajan ja opettajan keskenään sopimalla tavalla. Läsnä henkilökohtaisilla lähiopetustunneilla saavat olla vain opettaja ja oppilas tai opiskelija sekä mahdollinen säestäjä.

• Musiikin perusteet

Ryhmät ovat lähiopetuksessa.

Ammatillinen koulutus

Instrumenttiopetus toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena. Soitto- ja laulutunneilla opiskelija ja opettaja voivat myös keskinäisellä sopimuksellaan toimia hybridimallilla, etä- ja lähiopetusta vuorotellen. Ammatillisen koulutuksen teoria-aineet ja luento-opetus ovat pääosin lähiopetuksta. Poikkeuksista opettajat tiedottavat opiskelijoita itse.

Opiskelijaruokailu toimii normaalisti Hulda-ravintolassamme.

Opiskelijoiden matineoita toteutetaan suljettuina harjoituskonsertteina. Konservatorion opiskelijoiden ja henkilöstön osallistuminen yleisöön on sallittu kulloisenkin konserttitilan turvavälimahdollisuuksien rajoissa.

Orkesterit

Kaikki orkesterit toimivat lähiopetuksessa, mutta pitävät vain stemmaharjoituksia (pienryhmiä).

Bändit ja yhtyeet

Bändit ja yhtyeet toimivat lähiopetuksessa.

Laulun avain –kuoro

Kuoro harjoittelee lähiopetuksessa.

Musiikkileikkikoulu:

Kaikki ryhmät toimivat lähiopetuksessa.

Julkisia konsertteja ei järjestetä toistaiseksi.

Näyttökonsertit

Näyttökonsertit ja muut näyttötilaisuudet voi pitää suljettuina tilaisuuksina tai videoituina, ilman yleisöä. Mahdollisiin poikkeuksiin tästä on aina oltava rehtorin lupa.

Päätökset ovat voimassa toistaiseksi. Teemme päivityksiä aina tilanteen muuttuessa.