Haun vaiheet

1) Jatkuva haku tai yhteishaku

 • Voit hakea koulutukseemme jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitokseen. Ylimääräisiä pääsykokeita voidaan järjestää, jos opiskelijapaikkoja on vapaana.

  Pop-jazzmusiikin linjalla on vapaita opiskelupaikkoja sähköbasisteille ja sähkökitaristeille alkusyksystä 2023 alkaviin opintoihin.

  Muiden instrumenttien mahdollisesti vapautuvista opiskelupaikoista voi tiedustella opintokoordinaattori Sonja Lehtonen-Ayikarilta.

 • Yhteishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät aiemmin ole suorittaneet eivätkä suorita hakukeväänä lukion oppimäärää, ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Yhteishaussa voit hakea seuraavan kerran helmi-maaliskuussa 2024.

2) Ilmoittautuminen jatkuvassa haussa alkusyksyn 2023 pääsykokeisiin

Jatkuvan haun ilmoittautumislomakkeena toimii ammatillisen koulutuksen lisätietolomake, jonka löydät näiden ilmoittautumisohjeiden lopusta. Viimeinen ilmoittautumispäivä pop-jazzmusiikin linjan pääsykokeisiin 4.9.2023 on 27.8.2023.

 • Lisätietolomakkeeseen kirjoitat mm. lyhyen esittelyn, josta ilmenee historiasi musiikin parissa, motivaatiosi aloittaa opiskelu sekä omat tavoitteesi opinnoille. Sinua pyydetään myös ilmoittamaan lomakkeella valinnaiset pääsykoekappaleesi.

 • Jos haet useampaan pääinstrumenttiin, täytäthän jokaisesta hakemastasi instrumentista oman lisätietolomakkeensa.
  (HUOM! Esim. klassinen kitara ja sähkökitara lasketaan eri instrumenteiksi.)

 • Tarkemmat tiedot pääsykokeiden eri osioista löydät tämän sivun alaosasta sekä sivulta Pääsy- ja soveltuvuuskokeen toteutus ja ohjelmistovaatimukset.

 • HUOM! Jos haluat varmistua, että ilmoittautumislomakkeesi on tullut perille, ota yhteyttä opintokoordinaattoriin 1.-3.8.2023 välillä.

3) Suomen kielen koe ei-suomenkielisille hakijoille

 • Ei-suomenkielisten hakijoiden tulee myös varautua osallistumaan kielikokeeseen ja/tai muuhun kielitaidon arviointiin, elleivät he voi osoittaa suomen kielen taitoaan esim. todistuksin.

 • Alkusyksyn 2023 pääsykokeiden mahdollinen kielikoepäivä ilmoitetaan myöhemmin. Mahdollisten ei-suomenkielisten hakijoiden suomen kielen taitoa arvioidaan myös pääsykokeiden eri koeosioiden yhteydessä, erityisesti haastattelussa.

4) Pop-jazzmusiikin linjan pääsy- ja soveltuvuuskokeet 4.9.2023

Pääsykokeisiin kuuluu pääinstrumenttikoe ja sen yhteydessä haastattelu sekä säveltapailun ja musiikinteorian koe. Opiskelijapaikkoja on tällä hetkellä vapaana sähköbasisteille ja sähkökitaristeille.

 • Koesoitto/-laulu sillä pääinstrumentilla, johon pyrit. Jos pyrit useampaan pääinstrumenttiin, osallistut pääinstrumenttikokeeseen niissä kaikissa. (Esim. klassinen kitara ja sähkökitara lasketaan eri instrumenteiksi.)

 • Klassisen musiikin linjan pääsy- ja soveltuvuuskokeessa esitettävien valinnaisten sävellysten tulee olla vähintään peruskurssin 3/3 (laulu 2/2) tasoisia, ks. Pääsy- ja soveltuvuuskokeen toteutus ja ohjelmistovaatimukset. Teokset esitetään ilman säestystä, poikkeuksena laulajat.

 • Pop-jazzmusiikin linjan pääsykoekappaleet löydät sivulta Pääsy- ja soveltuvuuskokeen toteutus ja ohjelmistovaatimukset. Kappaleet esitetään konservatorion järjestämän bändin kanssa.

 • Haastattelussa arvioidaan hakijan soveltuvuutta, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koulutukseen.

 • Teoria- ja säveltapailukokeen tehtävät ovat kummankin linjan pääsykokeissa vaatimustasoltaan peruskurssin 3/3 tasoisia. Jos teoriasuorituksistasi on jo aikaa, kannattaa asiat palauttaa pääsykoetta varten mieleen.

 • Pääinstrumenttikokeen arviointiasteikko on 0 – 8.
 • Teoria- ja säveltapailukokeiden arviointiasteikko on 0 – 2.

Katso täältä tarkemmat pääsykoetiedot.

Hakijan on läpäistävä kaikki osiot voidakseen tulla valituksi koulutukseen. Hylätty koetulos yhdessäkin osiossa johtaa näin ollen koko kokeen hylkäämiseen.

15.8. pääsykokeiden tulokset ilmoitetaan 21.8.2023.

4.9. pääsykokeiden tulokset ilmoitetaan viikon 36 aikana.

Toivomme ja suosittelemme, että hyväksytyt hakijat ilmoittaisivat viipymättä opiskelupaikkansa vastaanottamisesta ja aloittaisivat opintonsa mahdollisimman nopeasti.

Ammatillista koulutusta koskevat tiedustelut:
opintokoordinaattori Sonja Lehtonen-Ayikar, p. 050-5110869 / sonja.lehtonen-ayikar@concis.fi