Valintakokeen toteutus ja ohjelmistovaatimukset

Lahden konservatorion ammatillisen koulutuksen marraskuun 2020 valintakoe toteutetaan etäjärjestelyin, pääasiassa ennakkotehtävinä, jotka tulee toimittaa maanantaihin 23.11.2020 klo 12:00 mennessä.

Marraskuun 2020 valintakokeen teoria- ja säveltapailuosuus toteutetaan tiistaina 24.11.2020 WhatsApp-videopuheluhaastatteluina, joita varten hakijoille lähetetään etukäteen valmistettava tehtävä maanantaiaamupäivänä 23.11.2020. Vahvistathan ilmoittautumislomakkeella, että voit ottaa vastaan WhatsApp-videopuhelun koepäivänä.

Myös ei-suomenkielisten opiskelijoiden suomen kielen koe korvataan ennakkotehtävillä, jotka löydät tämän sivun alaosasta.

SYKSYN 2020 HAUN ENNAKKOTEHTÄVÄT

YLEISOHJEITA:

Jos lähetät tehtäviä jaettavan linkin kautta (esim. YouTube), varmistathan, että linkki on voimassa vähintään ma 7.12.2020 asti.

Merkitsethän viestin otsikon muotoon PÄÄINSTRUMENTTI_Sukunimi Etunimi_Tehtävät x–y,
esim. PIANO_Pianisti Paula_Tehtävät 1–3.

Nimeä kukin tehtäväliite muotoon Sukunimi Etunimi_Tehtävä x,
esim. Pianisti Paula_Tehtävä 1.

Muistathan myös lähettää ilmoittautumislomakkeen 10.11.2020 mennessä.

KLASSINEN MUSIIKKI

Kaikki tehtävät tulee palauttaa maanantaihin 23.11.2020 klo 12:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen klassinenhaku@concis.fi.

Tehtävä 1: Koesoiton/-laulun korvaavat videotallenteet

Klassisen musiikin koesoitto-/koelaulukappaleet esiintymistallenteita varten on hyvä valita siten, että ne antavat mahdollisimman tarkan ja monipuolisen kuvan hakijan osaamisen tasosta. Kappaleet saavat näin ollen olla myös 3/3-tasoa (laulajilla 2/2-tasoa) vaativampia, ja ne kannattaakin suhteuttaa omiin tavoitteisiin.

Kukin kappale (tai moniosaisissa teoksissa kukin teoksen osa) tulee kuvata yhdellä otolla siten, että hakija näkyy kokonaan videokuvassa ja katsoja pystyy seuraamaan soitto- tai laulutapahtumaa myös videokuvasta koko esityksen ajan. Kuvan ja äänen laadun tulee olla ainakin kohtuullinen.

Klassisen musiikin soitinopinnot

Syksyn 2020 opiskelijavalinnassa hakijan tulee toimittaa videoidut esiintymistallenteet kahdesta eri tyylikausia edustavasta vapaavalintaisesta, vähintään 3/3-tasoisesta sävellyksestä. Koesoittokappaleet esitetään ilman säestystä.

Klassisen musiikin lauluopinnot

Syksyn 2020 opiskelijavalinnassa hakijan tulee toimittaa videoidut esiintymistallenteet kahdesta erityylisestä ja -kielisestä vapaavalintaisesta, vähintään 2/2-tasoisesta laulusta. Yhden lauluista on oltava suomen kielellä ja molempien alkukielellä. Koelaulutallenteissa saa olla säestys, mutta se ei ole pakollinen.

Tehtävä 2: Videoesittely

Videoesittelyssä kerrot lyhyesti (muutaman minuutin ajan) itsestäsi ja tavoitteistasi musiikkiopintojen suhteen, ensisijaisesti suomen kielellä.
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, esittelyn saa tarvittaessa tehdä myös esim. englanniksi. Tällöinkin sinun kannattaa esitellä videolla myös suomen kielen taitoasi mahdollisimman paljon.

Tehtävä 3: CV (kirjallinen, pdf-tiedostona)

CV:stä tulisi käydä ilmi aiemmat musiikkiopintosi, opettajat, suoritukset ja toiminta muusikkona. CV tulisi laatia ensisijaisesti suomen kielellä.
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, CV:n saa tarvittaessa tehdä myös esim. englanniksi.

HUOM! Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, etkä ole saanut vapautusta suomen kielen kokeesta, katso tämän sivun alaosasta myös suomen kielen kokeen korvaavat lisätehtävät.

POP-JAZZMUSIIKKI

Pop-jazzmusiikin linjan opiskelupaikat ovat tällä hetkellä täynnä. Linjalle voi hakea seuraavan kerran helmi-maaliskuussa 2021.

Pop-jazzmusiikin linjan valintakoe on kaksivaiheinen. Osa hakijoista kutsutaan ennakkotehtävien perusteella varsinaiseen valintakokeeseen, johon kuuluu pääinstrumentin koe haastatteluineen sekä teoria- ja säveltapailukoe. Ei-suomenkielisten hakijoiden tulee myös varautua osallistumaan kielikokeeseen, elleivät he voi osoittaa suomen kielen taitoaan muulla tavoin.

Tarkempi kuvaus ja ohjeistus pop-jazzmusiikin linjan kevään 2021 valintakokeesta on tulossa tähän viimeistään tammi-helmikuussa 2021.

SUOMEN KIELEN KOKEEN KORVAAVAT LISÄTEHTÄVÄT
(vain ei-suomenkielisille hakijoille)

Liitä tehtävään 3 (CV:hen) lisätehtävinä
a. kirjallinen esittely, jossa kerrot suomeksi itsestäsi ja tavoitteistasi musiikkiopintojen suhteen, sekä
b. kirjallinen suunnitelma (mieluiten suomeksi tai tarvittaessa esim. englanniksi) siitä, miten aiot edistää suomen kielen taitoasi jatkossa

HUOM.: Ei-suomenkielisten hakijoiden suomen kielen taitoa arvioidaan kaikkien niiden ennakkotehtävien perusteella, joissa hakijalla on mahdollisuus esitellä suomen kielen taitoaan. Klassisen musiikin hakijoiden suomen kielen taitoa arvioidaan myös teoria- ja säveltapailukokeen korvaavassa videopuhelinhaastattelussa.