Ilmoituskanava

EU:n Ilmoittajansuojeludirektiiviin perustuva laki 1171/2022 astui voimaan 1.1.2023. Lain velvoittavuus alkoi konservatoriotamme koskien 17.12.2023.

Mistä voi ilmoittaa

Ilmoituskanavassa voi tehdä väärinkäyttöilmoituksen havainnoista, jotka koskevat Euroopan unionin tai kansallisten säädösten rikkomisia esimerkiksi julkisissa hankinnoissa, yksityisyyden tai henkilötietojen suojassa, tai verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuudessa.

Kuka voi käyttää ilmoituskanavaa

Mikäli Lahden konservatorion työyhteisöön kuuluva työntekijä, ammatillisen koulutuksen opiskelija (huoltaja) tai taiteen perusopetuksen oppilas (huoltaja) havaitsee Lahden konservatorion toiminnassa yllä mainittuihin asioihin liittyviä epäkohtia, hän voi ilmoittaa havainnostaan meille.

Missä kanava on

Ilmoittamiseen on tehty lomake, joka löytyy Lahden konservatorion Wilma-järjestelmästä. Henkilöstön, oppilaiden, opiskelijoiden sekä näiden huoltajien ilmoituksia vastaanotetaan vain Wilman kautta.

Mikäli ilmoittaja kuuluu konservatorion sidosryhmään, joka ei ole Wilma-järjestelmän piirissä, Lahden konservatorio pyytää ilmoitukset sähköpostitse.
Ammatilliseen koulutukseen, taiteen perusopetukseen, Soitan koulussa -toimintaan, toimitiloihin, työsuojeluun ja turvalliseen oppimisympäristöön liittyvät asiat: konservatorion rehtori Jori Vuoriselle: jori.vuorinen@concis.fi .
ICT-, tietoturva- ja henkilötietojen käsittelyä koskevat tietosuoja-asiat: talouspäällikkö Marjo Laineelle: marjo.laine@concis.fi .

Mikäli ilmoittajalla on perusteltu syy uskoa, ettei ilmoittaminen ole tehokasta, voi ilmoituksen tehdä myös keskitettyyn ulkoiseen ilmoituskanavaan, jona toimii oikeuskanslerinvirasto.