Kansainvälisyys

Musiikki on yksi maailman kansainvälisimpiä kieliä! Mikä olisikaan siis luonnollisempaa, kuin edistää musiikin kautta omien opiskelijoidemme valmiuksia kasvaa ammattiin silmät avoimina rajoja ylittävään yhteistyöhön.

Erasmus+ hankkeet kestävällä pohjalla

Tärkein kansainvälisyyttä ylläpitävä toimintamallimme on perinteikäs osallisuutemme Erasmus+ -vaihtohankkeissa. Niistä on parhaillaan käynnissä hanke Music without Frontiers5 (MwF5).

Lahden konservatorio on toiminut kansainvälisen vaihdon hankkeissa jo vuodesta 2005. Olemme lähettäneet vaihtojaksoille lukuisia opiskelijoita, mutta myös muutamia opettajia ja hallintohenkilöstöä. Toimintamme on vastavuoroista, ja näin meillä on myös vieraillut kymmeniä ulkomaisia opiskelijoita ja heidän kerallaan myös monia opettajia ja hankevastaavia partnerikouluistamme.

ERASMUS+ hankkeita hallinnoi Suomessa Opetushallitus. Hankkeiden hakemisessa ja toteutuksessa toimimme Suomessa yhteistyöverkostona Helsingin Konservatorion ja Joensuun konservatorion kanssa. Yleensä meillä on yksi hanke meneillään ja seuraavaa jo suunnitellaan!

Music Unites -musiikkivideo

Tuotimme keväällä 2021 yhteistyössä kaikkien partnerikonservatorioidemme kanssa noin tunnin mittaisen Youtube-konsertin.   Katso se tästä linkistä. 

Lue tarkemmin

Edistämme kansainvälisyyttä monin tavoin

Olemme aina avoimia ideoille kehittää toimintamme kansainvälisyyttä myös hankemaailman ulkopuolella.

Tässä muutamia jo toteutuneita esimerkkejä toiminnastamme:

  • Olemme järjestäneet mestarikursseja ulkomaisten taiteilijoiden kanssa
  • Tarjosimme meistä kiinnostuneelle australialaiselle opiskelijalle mahdollisuuden yksityiseen vaihto-oppilasjaksoon Lahdessa kevätlukukaudella 2020

  • Olemme suosittu opettajavaihtokohde ulkomaisille tahoille

  • Orkesterimme ovat tehneet konserttimatkoja ulkomaille ja meillä on käynyt myös orkesterivieraita

  • Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle konservatoriolaiselle tilaisuuden tutustua meille saapuviin kansainvälisiin vieraisiin ja päästä kuulemaan heidän esityksiään

Yhteyshenkilöt kansainvälisyyshankkeissa ovat:

  • Jori Vuorinen, rehtori

  • Sirkku Lehti-Permanto, kv-koordinaattori, tuottaja