Annamme tunteja sekä klassisen että pop-jazz-musiikin harrastajille. Kaikkien oppilaidemme harrastukseen kuuluu sekä henkilökohtaista lähiopetusta että kotona tapahtuvaa harjoittelua.

Myös yhteismusisointi on tärkeä osa musiikkiharrastusta. Meillä on orkestereita, erilaisia yhtyeitä, pop-jazz-bändejä ja myös liedtunteja laulajille. Vaikka usein puhumme yksinkertaisesti vain soittimista, muistathan, että laulukin kuuluu listaan mukaan!

Musiikki kuuluu kaikille! Tämä lause sopii hyvin myös siihen tavoitteeseemme, että oppilaamme pääsevät esiintymään konsertteihin ja niihin saapuvalle yleisölle myös omalla soolo-ohjelmistollaan, useimmiten säestäjän kanssa. Monet konserttisarjamme on luotu juuri tätä tarkoitusta varten. Katso konserttikalenterista, mitä seuraavaksi on luvassa.

Miten ilmoittaudutaan oppilaaksi Lahden konservatorioon?

Pääsisäänottomme tapahtuu keväisin, lukuvuoden päättyessä. Lisäksi otamme oppilaita sisään myös kesken lukuvuotta soitinkokeilun kautta.

Ilmoittautuminen oppilaaksi keväisin

Uusia oppilaita otamme sisään pääasiassa keväisin kutakin syksyllä alkavaa uutta lukuvuotta silmällä pitäen. Keväällä 2021 ilmoittautumisaika on 12.4. – 25.5.2021  Ilmoittaudu oppilaaksi –lomakkeen löydät tästä linkistä. Lomakkeen lähettämällä harrastus musiikin parissa meillä voi alkaa. Sisäänpääsyn voimme vahvistaa ilmoittautujille kesäkuun alkupuoliskolla, kun uusille oppilaille vapautuvien oppilaspaikkojen määrä kaikissa soittimissa on varmistunut.

Oppilaiden valinnassa huomioimme seuraavat asiat:

 • Ensisijaisesti otamme uudet oppilaat sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Soittimissa, joihin on enemmän hakijoita kuin avoimia aloituspaikkoja, huomioidaan kuitenkin lisäksi mahdollisimman sopiva aloitusikä kyseiseen soittimeen sekä mahdollinen aiempi musiikkiharrastuneisuus.
 • Muista ilmoittaa myös varatoiveet! Mikäli ykköstoiveen oppilaspaikkoja ei riitä kaikille, pyrimme tarjoamaan ilmoittautujille oppilaspaikkoja vaihtoehtoisiin soittimiin.

Pyrimme siihen, että kaikki innostuneet pääsevät aloittamaan musiikkiharrastuksen konservatoriossa!

Ilmoittautuminen oppilaaksi lisähaussa

Mikäli lukuvuoden alkaessa tai kevätlukukauden alussa meillä on vielä joissain soittimissa vapaita oppilaspaikkoja, niihin voi ilmoittautua kyseisenä ajankohtana. Tiedotamme vapaiden paikkojen soitinvalikoimasta netissä ja jälki-ilmoittaumislomake on silloin käytettävissäsi.

Soitinkokeilu – väylä opintoihin vuoden ympäri

Soitinkokeilu tarjoaa mahdollisuuden kokeilla mielenkiintoista soitinta neljä kertaa ja päättää kokeilun jälkeen, haluaako harrastusta jatkaa konservatorion oppilaana.

Soitinkokeilun kautta on mahdollista aloittaa pysyvä soittoharrastus jopa kesken lukuvuoden. Soitinkokeilussa pääset neljän tutustumiskerran ajan kokeilemaan soitinta, josta olet kiinnostunut. Kokeiluun hakeudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake.

Kokeilun ajankohta sovitaan opettajan kanssa. Soitinkokeilu kestää neljä 30 minuutin pituista opetuskertaa kokeiltavaa soitinta kohti.  Voit saada konservatorion soitinvarastosta soittimen käyttöösi kokeilun ajaksi, mikäli sopiva soitin on vapaana.

Soitinkokeilun hinta on 100 €. Soitinkokeilu laskutetaan kokeilun päätteeksi. Tarjoamme myös mahdollisuutta ostaa lahjakortti soitinkokeiluun, jolloin hinta veloitetaan ennakkoon lahjan tilaajalta. Lahjakortin hinta on 105 €, sis. toimituskulut. Sen voit hankkia ottamalla yhteyttä toimistosihteeriin: 050 511 1512 tai konservatorio@concis.fi

Jos kokeilun jälkeen haluat aloittaa soittoharrastuksen ja opettajallamme on mahdollisuus ottaa uusi oppilas, voit aloittaa varsinaisen soittoharrastuksen heti. Silloin soitinkokeilumaksua ei laskuteta erikseen, vaan neljä soitinkokeilukertaa sisältyvät lukukausimaksuusi.

Lähetä meille Ilmoittaudu soitinkokeiluun –lomake, ja otamme sinuun pian yhteyttä!

Musiikin tyylilajit eli genret

Akustiset soittimet yhdistetään usein klassiseen musiikkiin, mutta musiikin tyylilajit eivät kuitenkaan rajoitu niinkään soittimen vaan soitettavan ohjelmiston mukaan. Sähköisesti vahvistetut bändisoittimet taas kuuluvat selkeästi pop-jazz –musiikin genreen.

Ja soitetaan meillä kansanmusiikkiakin yhtyeissä, joihin kaikki soittajat ovat tervetulleita mukaan. Kaikki kouluikäiset oppilaamme voivat myös halutessaan liittyä Laulun avain –lapsikuoroon.

Soitto- tai lauluharrastusta tukee, että sävelkorvaa ja musiikillista ajattelua kehitetään myös musiikin perusteita eli teoria-aineita opiskelemalla. Hyvä aloitusikä näille opinnoille on lapsilla yleensä 9 – 10 vuotta.

Soittotuntien määrä ja pituus

Voitte opettajasi kanssa lukuvuosittain neuvotella viikoittaisen soittotunnin pituudesta. Yhden soittotunnin pituus voi olla 30, 45 tai 60 minuuttia. 60 minuutin ajan voi myös jakaa kahteen viikoittaiseen puolituntiseen.

Opetusaika vaikuttaa lukukausimaksuusi. Hinnastomme kertoo, mitä soittotunnit maksavat Lahden konservatoriossa

Lahden konservatorion opettajat

Palveluksessamme on liki 60 musiikinopetuksen ammattilaista, joista kaikista olemme ylpeitä. Opettajakuntamme vaihtuvuus on pientä, mikä kertookin siitä, että he viihtyvät hyvin työssään oppilaidemme kanssa. Katso opettajien esittelyt ja tiedät, keitä he ovat!

Tässä kaikki opetusohjelmaamme sisältyvät soittimet:

Akustiset soittimet

 • jousisoittimet: viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso
 • puupuhaltimet: huilu, nokkahuilu, klarinetti, oboe, fagotti ja saksofoni
 • vaskipuhaltimet: trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi ja tuuba
 • näppäilysoittimet: kitara, kantele, harmonikka ja harppu
 • lyömäsoittimet
 • piano: klassinen ja vapaa säestys
 • laulu
 • urut

Bändisoittimet

 • sähköbasso

 • sähkökitara
 • rummut

 • koskettimet
 • pop-jazzlaulu

Jos olet jo jonkin orkesterisoittimen taitaja ja haluaisit jatkaa tai virkistää soittotaitojasi orkesterissa, voit tiedustella mahdollisuutta liittyä orkesteriin sinua kiinnostavan orkesterin johtajiltamme. Orkesterin jäsenyys on aikuisille harrastajille maksutonta. Tutustu orkestereihimme tästä linkistä.

Oppilaan opas 2020 – 2021 ja opetussuunnitelma