Annamme tunteja sekä klassisen että pop-jazz-musiikin harrastajille. Kaikkien oppilaidemme harrastukseen kuuluu sekä henkilökohtaista lähiopetusta että kotona tapahtuvaa harjoittelua.

Myös yhteismusisointi on tärkeä osa musiikkiharrastusta. Meillä on orkestereita, monenlaisia yhtyeitä, pop-jazz-bändejä sekä  ja lapsille myös kuoro sekä musiikkiteatteriryhmä.

Musiikki kuuluu kaikille! Tämä lause sopii hyvin myös siihen tavoitteeseemme, että oppilaamme pääsevät esiintymään konsertteihin ja niihin saapuvalle yleisölle myös omalla soolo-ohjelmistollaan, useimmiten säestäjän kanssa. Monet konserttisarjamme on luotu juuri tätä tarkoitusta varten. Katso konserttikalenterista, mitä seuraavaksi on luvassa.

Miten ilmoittaudutaan oppilaaksi Lahden konservatorioon?

Pääsisäänottomme tapahtuu keväisin. Lisäksi saatamme ottaa oppilaita sisään  kesken lukuvuotta soitinkokeilun kautta, resurssien salliessa.

Ilmoittautuminen oppilaaksi keväisin

Uusien oppilaiden pääsisäänotto tapahtuu keväisin kutakin syksyllä alkavaa uutta lukuvuotta silmällä pitäen. Keväällä 2024 ilmoittautuminen alkaa nettisivuillamme Tutustu soittimiin -päivänä 6.4. ja päättyy 15.5.2024.

Oppilaiden valinnassa huomioimme seuraavat asiat:

 • Ensisijaisesti otamme uudet oppilaat sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Soittimissa, joihin on enemmän hakijoita kuin avoimia aloituspaikkoja, huomioidaan kuitenkin lisäksi mahdollisimman sopiva aloitusikä kyseiseen soittimeen sekä mahdollinen aiempi musiikkiharrastuneisuus.
 • Muista ilmoittaa myös varatoiveet! Mikäli ykköstoiveen oppilaspaikkoja ei riitä kaikille, pyrimme tarjoamaan ilmoittautujille oppilaspaikkoja vaihtoehtoisiin soittimiin.

Pyrimme siihen, että kaikki innostuneet pääsevät aloittamaan musiikkiharrastuksen konservatoriossa!

Soitinkokeilu – väylä opintoihin vuoden ympäri

Soitinkokeilu tarjoaa mahdollisuuden kokeilla mielenkiintoista soitinta 2 – 4 kertaa ennen päätöstä, haluaako jatkaa konservatorion oppilaana.

Soitinkokeilusta oppilaaksi siirtyminen edellyttää kuitenkin aina sitä, että meillä on opetusresurssia tarjolla kyseisessä instrumentissa viikottaisille oppitunneille.

 Avaame soitinkokeilun syyslukukaudella 2024.

Soitinkokeilun kautta on mahdollista aloittaa pysyvä soittoharrastus jopa kesken lukuvuoden. Soitinkokeilussa harrastaja pääsee 2 – 4 tutustumiskerran ajan kokeilemaan soitinta, joka häntä kiinnostaa. Yksi soitinkokeilukerta on 30 min. pituinen. Oppilas voi saada konservatorion soitinvarastosta soittimen käyttöönsä kokeilun ajaksi, mikäli sopiva soitin on vapaana.

Soitinkokeilu laskutetaan asiakkaalta kokeilun päätteeksi toteutuneiden kokeilukertojen mukaisesti. Yhden kokeilukerran hinta on 25 €. Kokeilu maksaa siis minimissään 50 €.

Jos kokeilija haluaa aloittaa soittoharrastuksen ja opettajakin sitä suosittelee, hän voi aloittaa varsinaisen soittoharrastuksen jo heti soitinkokeilun jälkeen. Silloin soitinkokeilumaksua ei laskuteta erikseen, vaan soitinkokeilukerrat sisältyvät lukukausimaksuun. Huomaa, että huhti- ja toukokuussa toteutuneet soitinkokeilut laskutetaan keväällä ja varsinaiseksi oppilaaksi voi siirtyä vasta elokuussa alkavalle lukukaudelle.

Lähetä meille Ilmoittaudu soitinkokeiluun –lomake, ja otamme sinuun pian yhteyttä!

Ajoittain tarjoamme myös mahdollisuutta ostaa lahjakortti soitinkokeiluun, jolloin hinta veloitetaan ennakkoon lahjan tilaajalta. Lahjakortin hinta määräytyy opetuskertojen mukaan (55 € / 80 € / 105 €). Hinta sisältää 5 € toimituskuluja.  (ei käytettävissä kevätlukukaudella 2024)

Huhti- ja toukokuussa myös demo-tunteja:

Kevään pääsisäänoton ajankohtana voit myös tiedustella maksutonta 30-minuutin demo-tuntia soittimeen tutustumista varten. Tiedustelut:  jori.vuorinen@concis.fi 050 511 0137

Ilmoittautuminen oppilaaksi lisähaussa

Mikäli lukuvuoden alkaessa tai kevätlukukauden alussa meillä on vielä joissain soittimissa vapaita oppilaspaikkoja, niihin voi ilmoittautua kyseisenä ajankohtana. Tiedotamme vapaiden paikkojen soitinvalikoimasta netissä ja avaamme ilmoittautumislomakkeen.

Orkesterit ja muu ryhmäopetus

Jos olet jo jonkin orkesterisoittimen taitaja ja haluaisit jatkaa tai virkistää soittotaitojasi orkesterissa, voit tiedustella mahdollisuutta liittyä orkesteriin sinua kiinnostavan orkesterinjohtajalta:

Jousisoittajat: Janne Hanhijärvi

Puhallin -ja lyömäsoittajat: Seppo Pohjoisaho

Musiikin tyylilajit eli genret

Akustiset soittimet yhdistetään usein klassiseen musiikkiin, mutta musiikin tyylilajit eivät kuitenkaan rajoitu niinkään soittimen vaan soitettavan ohjelmiston mukaan. Sähköisesti vahvistetut bändisoittimet taas kuuluvat selkeästi pop-jazz –musiikin genreen.

Ja soitetaan meillä kansanmusiikkiakin yhtyeissä, joihin kaikki soittajat ovat tervetulleita mukaan. Kaikki kouluikäiset oppilaamme voivat myös halutessaan liittyä Laulun avain –lapsikuoroon.

Soitto- tai lauluharrastusta tukee, että sävelkorvaa ja musiikillista ajattelua kehitetään myös musiikin perusteita eli teoria-aineita opiskelemalla. Hyvä aloitusikä näille opinnoille on lapsilla yleensä 9 – 10 vuotta.

Soittotuntien määrä ja pituus

Pääaineopinnot
Voitte opettajasi kanssa lukuvuosittain neuvotella viikoittaisen soittotunnin pituudesta. Yhden soittotunnin pituus voi olla 30, 45 tai 60 minuuttia. 60 minuutin ajan voi myös jakaa kahteen viikoittaiseen puolituntiseen.

Opetusaika vaikuttaa lukukausimaksuusi. Hinnastomme kertoo, mitä soittotunnit maksavat Lahden konservatoriossa

Sivuaineopinnot
Sivuainetta voi hakea lukuvuodeksi kerrallaan oppilas, joka on suorittanut pääaineessaan vähintään 2. tasokonsertin erinomaisella menestyksellä. Sivuainetta haetaan kesällä tai heti syyslukukauden alussa nettilomakkeella.

Palveluksessamme on liki 60 musiikinopetuksen ammattilaista, joista kaikista olemme ylpeitä. Opettajakuntamme vaihtuvuus on pientä, mikä kertookin siitä, että he viihtyvät hyvin työssään oppilaidemme kanssa. Katso opettajien esittelyt ja tiedät, keitä he ovat!

Tästä löydät kaikki opetusohjelmaamme sisältyvät soittimet.

Monista niistä voit myös katsoa esittelyvideon Youtubessa. Löydät suorat linkit kuva- ja videogalleriastamme.

Akustiset soittimet

 • jousisoittimet: viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso
 • puupuhaltimet: huilu, nokkahuilu, klarinetti, oboe, fagotti ja saksofoni
 • vaskipuhaltimet: trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi ja tuuba
 • näppäilysoittimet: kitara, kantele, harmonikka ja harppu
 • lyömäsoittimet
 • piano: klassinen ja vapaa säestys
 • urut

Klassinen laulu

Bändisoittimet

 • sähköbasso

 • sähkökitara
 • rummut

 • koskettimet
 • pop-jazzlaulu