Kakko Merja

Merja Kakko aloitti musiikin opinnot Länsi-Pohjan musiikkiopistossa Kemissä. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa solistisessa koulutusohjelmassa, johon hän teki myös diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Musiikin maisteriksi Merja Kakko valmistui vuonna 2000. Hän toimi Seinäjoen kaupunginorkesterissa huilistina vuosina 1991-2001.

Merja Kakko on esiintynyt huilusolistina muun muassa Kemin ja Lahden kaupunginorkesterien sekä Pori Sinfoniettan kanssa. Vuodesta 1994 lähtien hän on ollut mukana Trio Elegiassa huilistina ja laulajana. Tämän kokoonpanon kanssa Merja Kakko on esiintynyt Ilmajoen ja Lappajärven musiikkijuhlilla, Seinäjoen tangomarkkinoilla, Sata-Häme Soi -tapahtumassa, Baltic Jazzissa, Raahen musiikkipäivillä ja Lahden kansainvälisillä urkuviikoilla.

Huilunsoiton ohella hän on opiskellut laulua muun muassa Sauli Tiilikaisen, Turkka Mannisen, Aili Purtosen ja nykyisin Ritva Auvisen johdolla. Levytyksiä: Hänelle se kertokaa (yhteistyössä Hannu Lehtosen kanssa) ja Play, girls! (trio). Lahden konservatorion huilunsoiton lehtorina Merja Kakko on toiminut vuodesta 2001 lähtien.

Kakko Merja