Karjalainen Kari

Kari Karjalainen aloitti musiikinopintonsa Savonlinnan musiikkiopistossa Kaarlo Lehikoisen oppilaana. Hän jatkoi Sibelius-Akatemiassa trumpetinsoiton opiskelua Erkki Karjalaisen ja sävellyksen opiskelua Erik Bergmanin sekä Einar Englundin oppilaana. Opinnot jatkuivat Zürichin konservatoriossa vuonna 1978 professori Henry Adelbrechtin johdolla. Trumpetinsoiton diplomin Kari Karjalainen suoritti Sibelius-Akatemiassa vuonna 1981.

Trumpetinsoiton opettajana hän on toiminut vuodesta 1976 lähtien ja opettajana Lahden konservatoriossa tammikuusta 1977 ja trumpetinsoiton lehtorina vuodesta 1985 alkaen. Kari Karjalainen on ollut mukana Nurmijärven musiikkiopistoa perustettaessa ja hän myös toimi sen sivutoimisena rehtorina vuosina 1982-89. Espoon musiikkiopiston lehtorina hän toimi 1984-85. Kari Karjalainen on esiintynyt ja konsertoinut yhdessä Kalevi Kiviniemen kanssa vuodesta 1990 lähtien. Kotimaan esiintymisten lisäksi he ovat antaneet Keski-Euroopassa satoja konsertteja. Kari Karjalainen ja Kalevi Kiviniemi ovat tehneet viisi yhteistä Cd-levyä.

Säveltäjänä Karjalainen on lähinnä modernisti, tuotanto on pääasiassa kamarimusiikkia. Sävellystyön lisäksi hän on tehnyt satoja sovituksia eri kokoonpanoille, mukana on paljon pedagogista materiaalia. Trumpetinsoiton opetuksen lisäksi Kari Karjalaisen toimeenkuvaan kuuluu kamarimusiikin, sovittamisen ja sävellyksen opettaminen.

Motto: toiminta on elämää.

Karjalainen Kari