Leppänen Outi

Outi Leppänen aloitti musiikinopiskelun Lahden konservatoriossa, silloisessa Lahden musiikkiopistossa vuonna 1975. Hänen instrumenttinsa ovat olleet viulu, piano ja laulu, mutta jo 16-vuotiaana hän alkoi opiskella musiikinteorian ja säveltapailun opettajaksi samassa oppilaitoksessa ja valmistui vuonna 1989. Hristo Donkinin johdolla hän valmistui orkesteriviulistiksi 1992. Musiikin maisteriksi Leppänen valmistui Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian osastolta vuonna 1997. Puolet lukuvuodesta 2000-2001 hän opiskeli periodeittain Budapestissa, Liszt-musiikkiakatemian professorin Erzsébet Hegyin yksityisoppilaana. Budapestissa hän myös seurasi säännöllisesti säveltapailunopetusta neljässä eriasteisessa oppilaitoksessa musiikkiluokilta musiikkiakatemiaan.

Leppänen on opettanut musiikinteoreettisia aineita Lahden konservatoriossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1983 alkaen ja toiminut näiden aineiden lehtorina vuodesta 1999. Lisäksi hän on opettanut Sibelius-Akatemiassa ja Lahden ammattikorkeakoulun Musiikin laitoksella. Hän on myös vieraillut luennoitsijana muissa oppilaitoksissa. Hänen erityisalojaan ovat säveltapailun ja harmoniaopin pedagogiikka, unkarilainen säveltapailumetodi sekä aikuisten opettaminen.

Outi Leppänen on opiskellut yksinlaulua vuodesta 1984 opettajinaan mm. Kalevi Koskinen, Anneli Rauhala, Irja Auroora ja Anna-Clara Groundstroem. Hänellä on yli 30 vuotta kuorolaulukokemusta mm. Lahden musiikkiluokkien edustuskuoroista, Lahden Kamarikuorosta ja Lahden oopperakuorosta. Lahden Ooppera ry:n toiminnassa hän on ollut mukana vuodesta 1983 kuoron lisäksi muusikkona, kuoromestarina sekä tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä. Vuodesta 1994 hän on toiminut Etelä-Suomen Sanomien kulttuuritoimituksen vakituisena avustajana kirjoittaen musiikkiarvosteluja.

Leppänen Outi