Karjalainen Mari

Opettajana olen iloinen, kannustava ja avoin. Uskon siihen, että hyväksi laulajaksi voi tulla monen reitin kautta. Ohjaan oppilaitani heidän omia unelmia kohden harjoittelemisen, kokeilemisen ja kannustuksen kautta. Tunneillani vapautetaan tunteet ja annetaan välillä naurun raikaa. Eräs oppilaani kuvasi minua opettajana näin: ”Ohjaat hellästi, mutta määrätietoisesti”. Moni oppilaistani onkin lähtenyt jatko-opintoihin musiikin saralle ja harrastaja löytänyt oman äänensä.

Mari Karjalainen toimii Lahden konservatorion yksinlaulun lehtorina sekä freelancer-muusikkona. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Tallinnan musiikki- ja teatteriakatemiasta ja kasvatustieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Lisäkoulutusta hän on saanut Universität für Musik und darstellende Kunst Wien -yliopistosta, Sibelius-Akatemiasta ja Tukholman oopperastudiosta. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Jaakko Ryhänen, Seppo Ruohonen, Sirkka Parviainen ja Heli Veskus.
Karjalainen on tuottanut, käsikirjoittanut ja esittänyt useita juonellisia konserttikokonaisuuksia, joiden aiheena ovat olleet mm. L. Onerva, Kalevalan naishahmot sekä sipoolaisten sotaveteraanien tarinat. Lapsille suunnatussa ohjelmistossa on ollut kaksi juonellista konserttia sekä lasten ooppera Topelius Nyt!. Hänen on esiintynyt niin kirkkoteoksissa, oopperassa kuin musikaalilaulujen parissa.
Karjalainen on myös ohjannut kaksi isompaa nuorten musiikkiteatteriproduktiota Kangasniemellä käsikirjoituksesta valmiiksi esitykseksi sekä Peter Pan -musikaalin kesällä 2019. Hän on toiminut aktiivisena kulttuurituottajana ja vaikuttajana kulttuuriyhdistyksissä. Viimeisimpänä Asikkalan kulttuuriyhdistyksen sekä ESMO ry:n puheenjohtaja. Keväällä 2023 hän laulaa Elinan roolin Oskar Merikannon oopperassa Elinan surma, jota esitetään Etelä-Savossa. Hän on Hyvin Soi! -festivaalin perustajajäsen.

Lisätietoa hänestä saat www.marikarjalainen.com

Mari Karjalainen